Израел се подготвя за стартирането на директни полети до Абу Даби

...
Израел се подготвя за стартирането на директни полети до Абу Даби
Коментари Харесай

Израел подготвя директни полети до ОАЕ над враждебна територия

Израел се приготвя за стартирането на директни полети до Абу Даби и Дубай в Обединените арабски емирства, като част от нормализирането на връзките им. Това заяви министър председателят Бенямин Нетаняху пред кореспонденти, представен от „ Ройтерс “.

Пътуванията ще се правят над Саудитска Арабия, а приблизителното време за реализирането им ще е към 3 часа. Нетаняху вижда в това деяние „ изключителни благоприятни условия за двустранен туризъм и големи благоприятни условия за вложения “.

Саудитска Арабия обаче не признава Израел и въздушното му пространство е затворено за израелските авиолинии. За първи път през 2018 година кралството на Салман ал-Сауд разреши на Air India да минава на територията му по маршрута си Ню Делхи-Тел Авив.

Очаква се в идващите няколко седмици израелска делегация да бъде изпратена в ОАЕ за спомагателни договаряния, свързани с дипломатическите връзки сред двете страни. За тяхното възобновяване беше обявено в предишния четвъртък, в границите на подкрепена от Съединени американски щати договорка, чието използване може да промени политиката на Близкия изток във връзка с палестинския въпрос и битката против Иран.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР